Jaarabonnement Zeggenschap cadeau

Zeggenschap 

Het enige tijdschrift in Nederland dat zich specifiek op het thema arbeidsverhoudingen richt. Voor ondernemingsraden die hun taak goed willen uitvoeren, is het ook belangrijk te weten welke ontwikkelingen er gaande zijn die invloed hebben op bedrijven en instellingen.

Onderstaande vragen spelen vast ook bij u in de organisatie een belangrijke rol!

 • Komen er meer flexkrachten?
 • Wat gebeurt er in het CAO-overleg?
 • Hoe bedreigend is robotisering?
 • Welke koers varen de vakbonden?
 • Wat gebeurt er met het ontslagrecht?
 • Oftewel, wat speelt er zich af op het brede terrein van de arbeidsverhoudingen?

In 4 nummers per jaar discussieert en informeert Zeggenschap over al deze ontwikkelingen. De bijdragen worden geschreven door specialisten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. 

Gratis jaarabonnement

Zeggenschap is een belangrijke informatiebron voor OR-leden om medezeggenschap nog beter vorm en inhoud te geven. Wij bieden, u, als klant van SBI Formaat, een jaarabonnement gratis aan. 

Een aantal artikelen ter inspiratie uitgelicht

Magazine Zeggenschap_2018-02

Vernieuwing is maatwerk

Juni 2018

Veel ondernemingraden zijn bezig om medezeggenschap anders vorm te geven. Kern is dat de medewerkers meer participeren, waardoor de OR een andere rol krijgt. Camiel Schols en Coby Franken van SBI Formaat onderscheiden vier hoofdtrends. Meest vergaande is dat de OR zichzelf opheft. Ondernemingsraden doen er verstandig aan goed te onderzoeken welke vorm het beste bij hun bedrijf of instelling past.

Lees volledige artikel >>

Magazine Zeggenschap_Medezeggenschap is geen afdeling

Medezeggenschap is geen afdeling.

Maart 2018

De ondernemingsraad bestaat nu bijna zeventig jaar. In die tijd zijn de arbeidsverhoudingen drastisch veranderd, en dat zullen ze blijven doen. De OR moet blijven meebewegen. Want volgens directeur Jaap Jongejan van SBI  is participatie tegenwoordig veel meer dan alleen medezeggenschap. Dat gaat zelfs tot aan financiële participatie, waarin de werkende verantwoordelijkheid neemt over de hele organisatie. Lees volledige artikel >>

Magazine Zeggenschap_Jan-Willem van den Braak

Een historisch weekje

December 2017

Op 24 november 1982 sloten VNO-voorzitter Chris van Veen en FNV-voorzitter Wim Kok het befaamde Akkoord van Wassenaar. Volgens Jan-Willem van den Braak, die het hele proces namens VNO van nabij heeft meegemaakt, is hiermee in nog geen anderhalf A-4tje de basis voor het huidige poldermodel gelegd..

Actievoorwaarden

 • U krijgt een 1 zakelijk jaarabonnement t.w.v. € 99 cadeau.
 • U heeft recht op dit gratis jaarabonnement als u vanaf september 2018 een product en/of dienst van SBI Formaat afneemt met een omzetwaarde > € 1.000.
 • Na aanvraag op deze site zal u 1 jaar lang Zeggenschap ontvangen (4 nummers).
 • Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar.
 • Niet genoten abonnementen worden niet in gelden uitgekeerd.
 • Deze actie eindigt op 1 september 2019. 

Vul hieronder uw gegevens in om uw Gratis-abonnement aan te vragen.

 

*Uw persoonsgegevens worden conform onze privacy- en cookieverklaring verwerkt. Lees hier onze privacy- en cookieverklaring.