Is uw bedrijf onderdeel van een internationaal concern waar in Europa minstens 1.000 mensen werken, in minstens twee landen? Dan moet uw bedrijf een Europese ondernemingsraad hebben. De EOR-Service van SBI Formaat bestaat sinds 1994 en helpt u graag met het begeleiden, trainen en adviseren van uw Europese ondernemingsraad. Wilt u een EOR oprichten? Ook daarvoor bent u bij de EOR-Service aan het juiste adres!

EOR-Service van SBI Formaat

De internationale context maakt het OR-werk nog boeiender, maar ook ingewikkelder. De EOR-Service van SBI Formaat helpt u de complexe Europese regelgeving te vertalen in concrete handvatten waar u weer mee verder kunt. Met onze brede kennis van en ervaring met verschillende arbeidsverhoudingen in de Europese landen levert de EOR-Service van SBI Formaat een bijdrage aan een beter onderling begrip en samenwerking in de EOR. Wij werken meestal in het Engels, maar ondersteunen EOR’s ook in het Duits, Spaans of Frans.

Actief sinds het ontstaan van de EOR

De Europese Ondernemingsraad is de sleutel tot goede medezeggenschap in internationale concerns. De EOR-Service is al sinds 1994 actief om deze medezeggenschap op Europees niveau te versterken. Download hier de folder van de EOR-Service.

Onze trainers/adviseurs van de EOR-Service


V.l.n.r. Petra Molenaar, Marielle van der Coelen, Maayke Somers en Sjef Stoop.

De EOR-Service heeft het EOR-handboek gepubliceerd. Het boek biedt u een totaal inzicht in het functioneren van een EOR en geeft u een volledig wettelijk kader. Een 'must have' voor ieder EOR-lid en hier te bestellen.

Nieuw! Engelstalige E-learning: European Works Council (EWC) - Basic Training

Bent u nieuw in de EOR of wilt u uw EOR kennis bijspijkeren? Dan is deze EOR E-learning wellicht interessant voor u! In de online training "EWC Basic Training" zullen we u op de hoogte brengen van uw rol in de Europese ondernemingsraad; reden van bestaan van de EOR, wettelijk kader, de verscheidenheid aan werknemersvertegenwoordiging in de Europese landen, de kernactiviteiten van de EOR en wat u van uw werk in de EOR mag verwachten.

Bekijk hieronder een korte introductie